Çilekli Muffin
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 – 6 adet çilek
Üzeri için;
4 yemek kaşığı sürülebilir taze peynir – 200 gr.
5 – 6 adet çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Üzerine süt ve ayçiçek yağını da ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, vanilya ve kabartma tozunu bir eleğe alın ve sıvı olan karışıma eleyerek ekleyip, bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.
Çileklerin saplarını kesin, ardından bir karıştırma kabına alın ve bir patates ezici yardımıyla ezip, karışımın içerisine alıp, spatulayla hafif karıştırın.
Bir muffin kabının içerisine muffin kağıtlarını yerleştirin.
Hazırladığınız harcı bir dondurma kaşığı yardımıyla kağıtların içerisine bölüştürün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Üzeri için;
Çilekleri bir karıştırma kabına alın ve bir patates ezici yardımıyla çilekleri hafif ezin.
Çıkan suyunu bir elek yardımıyla süzün.
Süzdüğünüz çilekleri taze peynirin içerisine alın ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
Ardından içerisine pudra şekeri ekleyin ve spatulayla iyice ezerek karıştırın.
Sıkma torbanızın içerisine tırtıklı bir sıkma ucu yerleştirin.
Hazırladığınız harcı sıkma torbasına alın ve buzdolabına alıp, soğutun.
Birleştirmek için;
Fırından çıkan muffinlerinizi iyice soğutun.
Soğuyan muffinlerinizi servis edeceğiniz kaba alın ve üzeri için hazırladığınız kremayı muffinlerinizin üzerine sıkıp, servis edin.