Çilekli Porsiyonluk Pasta
MALZEMELER
Keki için;
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik kakao
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2 yumurta
1 + 1/4 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
Pastacı Kreması için;
500 gr. labne
6 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Arası ve Üzeri için;
10 – 12 adet çilek
YAPILIŞI
Kek için;
Tezgah üstü mikserinizi tezgahınızın üzerine alın.
Haznesinin içerisine toz şeker, un, kakao, kabartma tozu, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyip her şeyi düşük devirde karıştırın.
Bir karıştırma kabında sıcak su ve granül kahveyi karıştırıp kuru malzemelerinizin içerisine ekleyin.
Ardından ayçiçek yağı, süt, yumurta ve tuzu ekleyip yüksek devirde her şey karışana kadar karıştırın.
Dikdörtgen fırın kabınızın tabanına fırın kağıdı serin, kenarlarını yağlayın.
Kek hamurunuz hazır olunca fırın kabınızın içerisine dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Kekiniz pişince soğumaya bırakın.
Kreması için;
Bir karıştırma kabının içerisine labneyi ekleyin.
Üzerine pudra şekerini ilave edin ve bir spatula yardımıyla çok sulandırmadan karıştırın.
Hazırladığınız kremayı ucuna tırtıklı bir uç taktığınız sıkma torbasının içerisine ekleyin.
Birleştirmek için;
Hafif soğuyan kekinizi iyice soğutmak için fırın kabından çıkartın ve ters çevirerek başka bir yağlı kağıdın üzerine alın.
Soğuttuğunuz kekinizden 7 cm’lik bir çember yardımıyla küçük yuvarlaklar çıkartın.
Hazır olan keklerinizin tabanı olacak olan keklerinize hazırladığınız kremadan sıkın.
Ardından ince dilimlediğiniz çileklerinizi kremanın üzerine dizin.
Diğer kekinizi üzerine yerleştirin.
Pastanızın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.