Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi
MALZEMELER
Muhallebisi için;
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 - 4 parça dövülmüş damla sakızı
Tabanı için;
Çilek reçeli ya da dilediğiniz bir reçel
Üzeri için;
Çilek reçeli
Rulo gofret
YAPILIŞI
Tabanı için;
Huni şeklindeki servis kaselerinizin tabanına 1 tatlı kaşığı sevdiğiniz bir reçelden koyun ve derin dondurucuya koyup 5 – 10 dakika dondurun.
* Bizim kullandığımız kaselerden 8 adet çıkıyor.
Muhallebi için;
Bir tencerede tereyağını eritin, tereyağı iyice eriyince, unu ekleyip renk alana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
Süt kaynayınca şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin, iyice karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kapatın.
Birleştirmek için;
Muhallebiniz hazır olunca derin dondurucudan çıkardığınız muhallebi kaselerinize pay edin.
Üzerlerini de aynı reçelle ve rulo gofretle süsleyip servis edin.