Fıstıklı Bülbül Yuvası
MALZEMELER
6 adet baklavalık yufka
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 su bardağı dövülmüş iç antep fıstığı
100 gram tereyağı – eritilmiş
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Tereyağını eritin, baklavalık yufkayı tezgahınıza koyun ve üzerine fırça ile tereyağını sürün ve ilk kata iç antep fıstığını serpiştirin.
İkinci kat için yufkayı ilk katın üzerine koyun, yine tereyağı sürün ve dövülmüş ceviz içinin bir kısmını serpiştirin.
Sonra bir kez daha yufkayı koyun, tereyağını sürün ve kalan iç antep fıstıktan serpiştirin.
Yufka katmanlarını rulo olacak şekilde sıkıca sarın ve bıçak ile 3'er cm’lik büyüklükte kesin.
Aynı işlemi bir kez daha 3 kat yufka ile tekrarlayın, onları da aynı şekilde kesin.
Kesilmiş yufkaları fırın kabına yan yana gelecek şekilde diklemesine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Bir sos tenceresinde su ve toz şekeri kaynatın.
Şerbet kaynayınca ateşten alın ve limon suyunu sıkın.
Fırından çıkan yalancı bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek tatlınızı soğumaya bırakın.
Not: Sıcak tatlıya sıcak şerbet olacak.