Fıstıklı Karamelli Bisküvi
MALZEMELER
Kurabiye için;
125 gram tereyağ - oda sıcaklığında
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Karamel için;
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı krema
1 tepeleme yemek kaşığı fıstık ezmesi
Çikolata için;
1 su bardağı bitter çikolata
Üzeri için;
Tuzsuz yer fıstığı
Deniz tuzu
YAPILIŞI
Kurabiye hamuru için;
Bir karıştırma kabında tereyağı, un, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız hamuru bir streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hazır olan hamurunuzdan aynı boyutlarda küçük bezeler yapın ve fırın kağıdınıza bölüştürün.
Üzerine bir yağlı kağıt serin ve kurabiye harçlarının üzerine hafif bastırarak kurabiye şekli verin.
Fırın kağıdını dikkatlice sıyırın ve fırın tepsinize yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Yer Fıstıklı Karamel için;
Tavanıza toz şekerini koyun ve altını yakıp karamel olana kadar bekleyin.
Karameliniz hazır olunca ateşin altını kapatın ve kremayı ilave edip sürekli karıştırın.
Ardından fıstık ezmesini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Çikolata için;
Bitter çikolatanızı benmari usulü eritin.
Süslemek için;
Hazırladığınız kurabiyelerinizin üzerine fıstıklarınızı serpiştirin.
Deniz tuzu serpin ve hazırladığınız yer fıstıklı karameli kurabiyelerinizin üzerine paylaştırın.
Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerinizin üzerine gezdirin ve servis edin.