İrmikli Fıstıklı Güllaç Kup
Malzemeler
Sütlü İrmik için;
1 su bardağı irmik
4,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet kakule
Arası için;
Toz antep fıstığı
Güllaç için;
1 litre süt
10 - 12 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
5 - 6 adet çilek
Yapılışı
Sütlü İrmik için;
Bir tencereye irmik, süt ve toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
Hazır olan sütlü irmiğinizin içerisine havanda dövdüğünüz kakule ve vanilya ekleyip karıştırın.
Sütlü irmiğinizi servis edeceğiniz kaplara paylaştırın.
İrmiğiniz hazır sıcakken üzerlerine toz antep fıstığı serpiştirin ve soğumaya bırakın.
Güllaç için;
Güllaç yapraklarını ıslatmak için bir tencereye süt ve toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
Hafif ılınınca altını kapatın ve geniş bir kabın içerisine alın.
Ardından güllaçlarınızı süte batırarak ıslatın.
Hazırladığınız güllaçları soğuttuğunuz irmiğin üzerine yerleştirin.
Dolapta soğutun ve çilekle süsleyerek servis edin.
Servis sırasında güllaçlarınız sütü iyice çektiyse soğuk süt ilave ederek servis edin.