X
X

Kıbrıs Tatlısı - Kıbrıs Tatlısı Tarifi - Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler

Keki için;

3 adet yumurta

1/2 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı toz Hindistan cevizi

1 avuç ceviz
 
Kreması için;

1 litre süt

2 yemek kaşığı buğday nişasta

2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

200 gram krema 
 
Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 - 2 damla limon suyu
 

Yapılışı:

Şerbeti için;
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra 1 – 2 damla limon suyu ekleyip, kenara alın.

Keki için;
Bir karıştırma kabına yumurtaları alın ve hafif çırpın.
Üzerine toz şekeri ekleyin ve iyice çırpın.
Ayçiçek yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Vanilya ve kabartma tozunu bir elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin.
Galeta unu, hindistan cevizi ve cevizi içerisine ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Yağladığınız kare cam fırın kabınıza (20×20) eşit şekilde yayın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp kenarda ılıttığınız tatlınızın üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.

Kreması için;
Süt, nişasta, un ve toz şekeri bir tencerede pişirin.
Kıvam alınca ocaktan alın ve içerisine vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Soğuması için buzdolabına kaldırın.
Bir karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle iyice kabarana kadar çırpın.
Kremanızı da soğuması için buzdolabında bekletin.
Her ikisi de soğuyunca muhallebinizin içerisine kremayı ilave edin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştırın.
Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine iyice yayın.
Üzerine hindistan cevizi ve ceviz serpip dilimleyerek servis edin.