CANLI YAYIN
Kayseri'nin yöresel tatlarından Nevzine tarifi burada!
Nevzine MALZEMELERİ
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
250gr dövülmüş ceviz
Nevzine Yapılışı;
Tüm malzemeleri karıştırıp elimizde ufalıyoruz. Cam kaba elimizle bastırıyoruz. Dilimliyoruz. Her dilimin üzerini yarım cevizle süslüyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra şerbetliyoruz.
Şerbeti
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Püf noktası
Şerbet şekerlenmesin diye 12 çimdik tuz ekliyoruz.
Tatlımız soğuk şerbetimiz kaynar olacak.,
20 dk şerbetini çekmeli.