Orman Meyveli Rulo Pasta
MALZEMELER
Pandispanya için;
2 adet yumurta + 3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1/2 paket vanilya
1/2 kabartma tozu
1/4 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Limon kabuğu rendesi
2 adet yumurtanın akı
1 yemek kaşığı toz şeker
Rulo Yapmak için;
Pudra şekeri
Dolgusu için;
250 gr. labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Böğürtlen
Çilek
Frambuaz
Yaban mersini
Ganaj için;
100 gr. krema
1 su bardağı parça bitter çikolata
Üzeri için;
Toz antep fıstığı
YAPILIŞI:
Pandispanya için;
Yumurta ve yumurta sarılarını toz şekerle birlikte iyice kıvam alıncaya kadar çırpın.
Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı eleyip yumurtalı karışıma spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırarak yedirin.
Limon kabuğunu rendeleyin ve karışıma iyi yedirin
Ayrı bir kapta yumurta aklarını 1 yemek kaşığı toz şekerle beze kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın ve unlu karışıma, bir spatula yardımı ile hamuru söndürmeden dikkatlice içten dışa doğru karıştırarak yedirin.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin, kaymaması için tabanını yağlayabilirsiniz ve pandispanya hamurunu tepsiye döküp, spatula yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde yayın.
220 – 230 derecede önceden ısıtılmış fırında 8 – 10 dakika pişirin.
Pandispanya fırından çıkmasına yakın tezgahınıza fırın kağıdı serip üzerine elekle pudra şekeri serpin.
Pandispanya fırından çıkınca ters çevirerek pudra şekeri serpişmiş kağıdın üzerine yerleştirin. Üstte kalan fırın kağıdını dikkatlice sıyırın ve pandispanyayı rulo yapıp kenara alın.
Labneli katman için;
Donuk meyve kullanıyorsanız bir eleğe alın ve bir kabın içerisine oturtun.
Suyunu salması için kenara alın.
Ayrı bir kapta labne peynirini ve pudra şekeri bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.
Ardından meyveler suyunu iyice süzünce hafif ezin ve peynirin içerisine alıp karıştırın.
Karışım homojen bir kıvam alınca kenara alın.
Pandispanyanın üzerine labneli harcı yayın, rulo yapacağınız uç kısma kalan meyve tanelerini dizin ve rulo yapın.
Ganaj için;
Çikolatayı benmari olacak şekilde eritin.
İçerisine kremayı ekleyin ve ocaktan alıp karıştırın.
Birleştirmek için;
Rulo pastayı bir telin üzerine alın ve üzerine hazırladığınız ganajı gezdirin.
Servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerlerini vişne ve toz antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.