CANLI YAYIN
Gaziantep'in yöresel tatlarından Burmalı Kadayıf tarifi burada!
Burmalı Kadayıf MALZEMELERİ
4 BARDAK ŞEKER
1 LİTRE SU
600GR YAĞ
700 GR TEL KADAYIF
350 GR TOZ FISTIK
Burmalı Kadayıf YAPILIŞI:
SU VE ŞEKERİ ATEŞE KOYUP AĞDALANMASINI BEKLİYORUZ. KATI YAĞI ERİTİYORUZ VE ERİYEN YAĞI TEPSİYE DÖKÜYORUZ. KADAYIFLARI BÖLÜP İÇİNE FISTIKLARI ŞERİT HALİNDE YERLEŞTİRİYORUZ. BURARAK YUVARLAK YAPIYORUZ VE TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ. 400 GR YAĞ ERİTİYORUZ VE ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. PİŞİNCE TERS DÜZ EDİYORUZ. ARTAN YAĞI TEKRAR ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. ŞERBETİ DÖKÜP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.