Şeftalili Crumble
MALZEMELER
6 adet küçük şeftali ya da 3 adet büyük şeftali
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
½ su bardağı su
Crumble için;
50 gr tereyağı - küçük küp doğranmış ve soğuk halde
50 gr un
1 yemek kaşığı toz şeker
Servİs etmek için;
Dondurma
YAPILIŞI
Crumble için;
Bir parçalayıcının içerisine un, toz şeker ve tereyağını ekleyin.
Hafif iri parçalar halinde kalana kadar çekin.
Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında bekletebilirsiniz.
Meyveler için;
Şeftalilerinizi iri küp doğrayın.
Bir sos tenceresine toz şeker, nişasta ve suyu alıp hafif kıvam alana kadar pişirin.
Nişastalı karışımınız kıvam alınca şeftalileri içerisine alın ve karıştırın.
Birleştirmek için;
Hazırladığınız şeftalileri fırın kabınıza yayın ve hazırladığınız crumble’ı üzerine serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurmayla süsleyerek servis edin.