Şöbiyet
Malzemeler
10 yaprak baklava yufkası
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı antep fıstığı
Kaymağı için;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 – 3 damla limon suyu
Yapılışı
Kaymağı için;
Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Şerbeti için;
Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ardından kaynamaya bırakın.
Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 1 – 2 damla limon suyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Şöbiyet için;
Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin.
Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin.
Her bir karenin ortasına önce antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen olacak şekilde kapatın.
Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin.
Böylece şöbiyetlerin uç kısımları açılmayacaktır.
Üzerlerine çok az tereyağı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin.