Üç Katlı Tatlı
MALZEMELER
Tabanı için;
375 gr. (3 paket) kakaolu bisküvi
3 - 5 yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı bal
Zerdeçallı Muhallebi için;
500 ml. (2,5 su bardağı) süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1/4 adet muskat - rende
2 çay kaşığı toz zerdeçal
2 adet muz
1/2 paket vanilya
Su Muhallebisi için;
2,5 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
8 adet kuru kayısı - küçük küp doğranmış
1 avuç fındık
1 avuç kuru üzüm - suda beklemiş
1 yemek kaşığı kuş üzümü - suda beklemiş
Yapılışı:
Tabanı için;
Tereyağınızı eritin.
Bir parçalayıcı yardımıyla bisküvileri iyice parçalanana kadar çekin.
Ardından tereyağını ve balı ekleyerek çekmeye devam edin.
Kilitli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt koyun ve hazırladığınız taban karışımını kalıbın tabanına ve kenarlarına bastırarak yayıp, soğuması için derin dondurucuya kaldırın.
Yaklaşık 10 dakika kadar soğutun.
Zerdeçallı muhallebi için;
Küçük bir tencereye süt, toz şeker, un, toz zerdeçal, muskat rendesi ve ezdiğiniz muzları ekleyin.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvam alınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi hazırladığınız tabanın üzerine dökün ve hafif soğumaya bırakın.
Su muhallebisi için;
Kuru kayısıları küçük küp doğrayın.
Kuru üzümleri ve kuş üzümlerini suya koyun.
Su, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın, iyice karıştırın.
Ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
Kuru üzüm ve kuş üzümünün suyunu süzün.
Hafif kıvam alınca kuru kayısı, fındık, kuru üzüm ve kuş üzümü ekleyin.
Soğuyan zerdeçallı muhallebinin üzerine hazırladığınız su muhallebisini dökün ve soğumaya bırakın. Muhallebiyi kilitli kalıbınızdan çıkartın, servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.