X
X

Vişneli Kedidili Pasta - Vişneli Kedidili Pasta Tarifi-Vişneli Kedidili Pasta Nasıl Yapılır?

Vişneli Kedidili Pasta

MALZEMELER

İç Katman için;

10 adet kedidili bisküvisi
1,5 su bardağı vişne suyu
1 adet yıldız anason

Muhallebi için;

4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri

Tabanı için;

20 – 22 adet kedidili bisküvisi
25 adet donuk vişne
2 yemek kaşığı vişne suyu
2 yemek kaşığı tereyağı - erimiş

Vişne Sosu için;

1/2 su bardağı donuk vişne
1 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yıldız anason

 

Yapılışı:

Muhallebi için;
Labne ve toz vanilya dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye alın.
Bir tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
İyice karışınca ocağa alın ve orta ateşte hiç topak kalmayacak şekilde karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşınca altını kapatın, toz vanilyayı ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın. Hafif soğuyunca labne peynirini ilave edin ve iyice karıştırın.

Tabanı için;
Kedidili, erimiş tereyağı, vişneler ve vişne suyunu bir parçalayıcıda iyice çekin. Kıvamının hamur gibi olması gerektiği için 1 – 2 yemek kaşığı daha vişne suyu ekleyebilirsiniz.
Streç filmi tezgahınızın üzerine açın, hamuru streç filmin üzerine koyun ve pastayı yapacağınız kabın üst tarafına oturacak şekilde hamura şekil verin. Şekil verdiğiniz hamuru muhallebinin üzerine oturtun ve şekil verin.

Birleştirmek için;
Kedidillerini ıslatacağınız vişne suyunu ocağa alın içerisine 1 adet yıldız anason ekleyip hafif tıkırdatın, yıldız anasonu içinden çıkartıp kenara alın, bu anasonu sonra vişne sosunu yaparken de kullanabilirsiniz.
Baton bir cam kek kalıbının içini suyla hafif nemlendirin. Tabanına hazırladığınız muhallebiden iki kepçe yayın. Kedidillerini hazırladığınız vişne suyuna batırıp çıkarın ve yaydığınız muhallebinin üzerine dizin.
Üzerine tekrar iki kepçe muhallebi yayın ve tekrar ıslattığınız kedidillerini dizin. Üzerini muhallebiyle iyice kapatın.
Tabanı için yaptığınız kedidili karışımını üzerine yayın ve streçle üzerini kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Sosu için;

Vişne suyundan ½ su bardağı kenara ayırın içerisine nişastayı ekleyin ve soğuk haldeyken karıştırın.
Bir sos tenceresine donuk vişne, kalan ½ su bardağı vişne suyunu ve toz şekeri alın, daha önceden kenara ayırdığınız yıldız anasonu ekleyin ve ocakta bir taşım kaynatın. Karışım iyice kaynadıktan sonra, nişastalı vişne suyunu da içerisine ekleyip karıştırarak kıvamlandırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.