Vişneli Kırıntılı Kek
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;
25 adet vişne taneleri
1/4 su bardağı vişne suyu
1 avuç ceviz içi
Crumble için;
150 gram tereyağ
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Crumble için;
Un, toz şeker ve tereyağını parçalayıcının içerisine alın.
Çok hamur kıvamı almayacak, kum kıvamında olacak şekilde kısa kısa çekin.
Hazır olan crumble hamurunu bir tabağın içerisine alın ve buzdolabında soğutun.
Kek için;
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın.
Ardından bir tur çırpın ve üzerine toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Üzerine ayçiçek yağı ve sütü ilave edip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek çırptığınız karışıma ilave edin.
Kilitli fırın kabınızın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın.
Hazırladığınız kek harcını kalıbınıza dökün.
Üzerine donuk vişnelerden süzdüğünüz sudan parça parça dökün ve tahta bir çubuk yardımıyla hafif karıştırın.
Kek harcınızın üzerine vişne tanelerini dizin.
Hazırlayıp dolapta beklettiğiniz crumble hamurunu kekin üzerine serpiştirin ve ince doğradığınız cevizi ekleyip 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 45 – 50 dakika pişirin.