X
X

Yeni Yıl Cupu - Yeni Yıl Cupu Tarifi - Yeni Yıl Cupu Nasıl Yapılır?

Yeni Yıl Kupu

MALZEMELER

Kek Harcı için;

6 adet yumurta
170 gr. toz şeker – 1 su bardağı
115 gr. un – 1 su bardağı
50 gr. kakao – 1/2 su bardağı
1 adet portakalın kabuğu – rende

Muhallebisi için;

3 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı un
10 adet böğürtlen
10 adet ahududu

Üzeri için;

Bitter çikolata – rende
Ahududu

YAPILIŞI

Kek harcı için;

Bir karıştırma kabına yumurtaları alın üzerine toz şekeri ekleyip iyice çırpın.

Ardından un ve kakaoyu bir elekten eleyerek yumurtalı karışımınızın içerisine ekleyin.

Kek harcının içerisine portakal kabuğu rendeleyin ve bir spatula yardımıyla dışarıdan içeriye doğru olacak şekilde karıştırın.

Ardından 27×37 cm’lik cam fırın kabınızın tabanına bir fırın kağıdı yayın ve hazırladığınız kek harcını içerisine ekleyin.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında 18 – 20 dakika pişirin.

Muhallebi için;

Muhallebi için olan böğürtlen ve ahududu hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın.

Ardından ocağa alın ve karıştırın.

İçerisine böğürtlenleri ilave edin ve birkaç tur parçalayıcıdan geçirin.

Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve soğuması için kenara alın.

Birleştirmek için;

Pişen kekiniz ılınınca bir kalıpla kesin ve kuplara yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız muhallebiden koyun.

Tekrar kekinizden yerleştirin ve muhallebi dökün.

En üzerini ahududu ve bitter çikolatayla süsleyip, servis edin.