Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler
2 adet yufka
200 gram taze tel kadayıf
200 gram tereyağı
1,5 su bardağı ceviz içi - iri dövülmüş
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu
Yapılışı
Şerbeti için;
Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Şerbetiniz hazır olunca içerisine limon suyunu ilave edin ve ocaktan alıp soğutun.
Kadayıf için;
Bir tavada tereyağını eritin ve soğutun.
Tel kadayıflarınızı bir karıştırma kabına alın ve tereyağını ilave edip kadayıflarınızı didikleyin.
Yufkanızı tezgaha yayın.
Yuvarlak kenarlarını içe doğru katlayın ve kare bir yufka elde edin.
Yufkanın kendi tarafınıza olan kısmına hazırladığınız kadayıfı ve cevizi enlemesine yayın.
Sıkı bir şekilde sarın ve diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin ve 30 cm çapında yuvarlak cam fırın kabına sıkı bir şekilde dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlınıza, soğuk şerbeti dökün.