CANLI YAYIN
Hamsikoli
Malzemeler:
1 kg hamsi
2 su bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hamsikoli Yapılışı:
Kılçıkları alınmış 1 kilo hamsi yoğurma kabına koyulur. 2 adet kuru soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük kıyılıp hamsilerimn üzerine eklenir. 1 dolu tatlı kaşığı nane, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve 2 su bardağı mısır unu ve biraz da sıvı yağ katılıp hamsiler yoğrulur. Hamsili harçtan yassı iri köfteler yapılır ve köfteler kızgın yağda nar gibi kızartılır.Hamsikoli servise hazırdır.