X
X

Kaymaklı Bulgur Pilavı - Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi - Kaymaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Bulgur Pilavı

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan - iri yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

3 yemek kaşığı kaymak

Yapılışı:

Bulgurları bol su ile yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Domatesin iç çekirdeklerini çıkartıp dış etli kısmını küçük küp doğrayın.

Tencereye tereyağını alın ve eritin.

Soğanı tencereye alın pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçaları ve domatesi ekleyin ve salçanın kokusu gidinceye kadar çevirin.

Bulgurları ilave edip, salçanın tamamen bulgura geçmesini sağlayın.

Tuz, karabiber, et suyu ve suyu ekleyin karıştırın ve kapağı kapatın.

Pilav tamamen suyunu çektiğinde kapağını açın, kaymağı ekleyin, karıştırın ve demlenmeye bırakın.