Pilavlı Tas Kapama
Malzemeler:
1 Kg Yağsız Kuzu Kuşbaşı
5-6 Parça İnce Kesilmiş Kuyruk Yağı
25-30 Adet Arpacık Soğan
15-20 Adet Kestane
2 Su Bardağı Pirinç
Tuz
Karabiber
Pilavlı Tas Kapama Yapılışı:
Kestaneler çepeçevre kesilir ve 15 dakika fırınlanır. Fırınlanan kestanelerin kabukları soyulup, et, soğan, tuz ve karabiberle marine edilir. Çukur bir cam kaba alınır. Üzerine kuyruk yağları yerleştirilip etin tencere tabanına değmemesi için (pişerken yanmaması için) ısıya dayanıklı bir kap kapatılır ve tencereye ters çevrilerek yerleştirilir.
Yaklaşık 1.5 lt. su eklenir ve önce harlı ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilir. Yanmaması için pişerken arada sıcak su ilave edilir. 2 su bardağı pirinç önceden yıkanıp ıslatılır. Suyuna yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz atılır. etler piştikten sonra pirinç tencerenin kenarlarına yayılır. Pirinçli kısmı ateşe denk getirerek çevirerek pişirilir. Pirinç piştikten sonra etin içinde bulunduğu cam kap kaldırılarak servis yapılır.