- Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim'e ilgi giderek artıyor. Biz geçen yıl itibariyle yüzde 11 büyüdük. 100 bin boş kontenjana rağmen 110 bin yeni öğrenci aldık.
- Şu anda 71 ilde 6 bin kişiye online sınav yapıyoruz. Klasik sınavların yanında küçük sınavlardan başlayarak sürekli olarak internet üzerinden online sınavlar yapılıyor. Bunu test ediyoruz. Bir gün inşallah sizlere randevu vereceğiz o randevu günlerinde gelip, hazır olduğunuz zaman sınav olacaksınız. O zaman hasta olduğunuz zaman sınava gelmeyecek, uygun bir tarihte randevu alarak sınav olacaksınız. Dolayısıyla şu anki sistemimiz katı bir sistem ama Bologna süreci daha esnek bir sistem yaratacak.
- Çok miktarda sertifika programları getiriyoruz. İMKB ile anlaşma yaptık. Finans okur-yazarlığı programı başlatacağız. Ayrıca doktor, hemşire ve hasta arasındaki iletişim problemleri için iletişim fakültesiyle birlikte sağlık iletişimi sertfika programları getirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle açıköğretimin uzaktan öğretimin yanısıra çok sayıda sertifika programını da Türk toplumuna sunmuş olacağız.
"En keyif aldığım iş TRT Okul"
İbrahim Şahin - TRT Genel Müdürü
- Çocuk kanalından sonra en keyif aldığım işlerden biri TRT Okul . Çok cıvıl cıvıl, ışılltılı bir kanal ortaya çıktı.
-5 ve 1 dakikalık eğitim programlarımız var. Kısaca, hap gibi bilgiler veriyoruz.
- TRT Okulda 12 saati açıköğretime veriyoruz diğer 12 saatin tamamında eğitim programları dizayn ediyoruz. Üniversiteden yıllık belirli bir miktar para alıyoruz ve bu paranın tamamını yine TRT Okul'a ve eğitime harcıyoruz.
- Anadolu Üniversitesi'yle çok güzel bir diyaloğumuz var. Örnek olabilecek bir diyalog. İki kamu kurumu birşeyi nasıl güzel yapabilirin en güzel örneği.
- Anadolu Üniversitesi, TRT ve Cambridge Üniversitesi ortaklaşa bir dil programı başlattık. Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi öğrencilerine, TRT Okul'u izleyenlere Cambridge ve Anadolu Üniversitesi'nin yaptığı protokolle çok kaliteli hazırlanmış bir çalışma sunuyoruz. Bunun ilk kitapları çıktı. Upper İntermediate düzeyine kadar eğitim verilecek.
- İşitme engelli olanlara altyazılı, görme engelliler için de alt sesli bir çalışmamız var. Bunu şu anda TRT Okul kanalımız yürütüyor, çok önemli bir proje.
- İngilizce orjinal bir filmi alıp yayınlamayı birkaç kanal yapıyor ama dil öğrenimine katkı amaçlı bu tarz talepler TRT'ye de gelirse yaparız. Bu bir tercih meselesi. Artık teknoloji gelişti altyazı ve altses sistemlerini istiyorsanız kumandayla seçebiliyorsunuz. Bununla ilgili arkadaşlarımız şu an çalışıyor.
- Artık heryerde haritalar var. Harita okuyabilecek bir bilgi birikimine sahip olmak gerek. TRT Okul'da harita bilgisi veriyoruz. Bunun gibi onlarca farklı program yapıyoruz.
- Toplumun eğitimi ile ilgili 24 saat yayın yapıyoruz. TRT Okul Kanalı üçer aylık periyodlarla bir konuyu öne çıkarıp işliyor. İlk konumuz da engellilerle ilgili. Onların sorunları, problemleri, istihdam alanları 3 ay yoğun bir şekilde işlenecek. Sonra mesela trafiği işleyeceğiz.