Mardin'in yöresel tatlarından "Alluciye" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
MALZEMELER ;
1 KİLO KUZU ETİ
2 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
750GR YEŞİL SOĞAN
4 DEMET MAYDANOZ
3 ADET KABAK
750 GR CAN ERİK
4 ADET LİMON
TUZ
YAPILIŞI ;
MARGARİNİ TENCEREDE ERİTİP ETİ KAVURUYORUZ. DİĞER TARAFTAN KURU SOĞANI VE YEŞİL SOĞANI DOĞRAYIP ETİN ÜZERİNE EKLİYORUZ. BİRAZ DÖNDÜRDÜKTEN SONRA KABAĞI , MAYDONOZU VE EN SON ERİĞİ ATARAK KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA LİMONUMUZU EKLİYORUZ.