Bizim Lezzetlerimiz programında bu hafta "Arabaşı Çorbası" yapıldı!
MALZEMELER
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI YAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
PUL BİBER
TUZ
2 LİTRE SU
HAMUR İÇİN MALZEMELER
1 SU BARDAĞI UN
5 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
TAVUKLAR HAŞLANIR YAĞI ERİTİP, UNU KAVURUP SALÇAYI İLAVE EDELİM. TAVUĞUN SUYUNU VE SICAK SUYU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDELİM. BU ARADA TAVUKLAR DİDİKLENİR. ÇORBAMIZA TAVUKLARI DA İLAVE EDİP 10 DK KAYNATIYORUZ. HAMURU İÇİN MALZEMELERİMİZ KARIŞTIRIP KAYNATIYORUZ. MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE ISITTIĞIMIZ CAM TEPSİYE DÖKÜYORUZ.