Programlar

Arnavut Böreği

Bursa'nın yöresel tatlarından Arnavut Böreği tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER:

YARIM KİLODAN FAZLA UN

2 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

2 ÇAY BARDAĞI ILIK SU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

İÇ HARCI İÇİN

6 ADET PATLICAN

3 ADET SOĞAN

4 ADET SİVRİ BİBER

5 ADET DOMATES

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 
YARIM KASE SIVIYAĞ

YAPILIŞI
UNU KABA KOYUYORUZ, ÜZERİNE İKİ ADET YUMURTA KIRIYORUZ, TUZUMUZU, YAĞIMIZI VE ILIK SUYUMUZU EKLEYİP YOĞURUYORUZ.  HAMURU BEZELER HALİNE GETİRİYORUZ. DAHA SONRA BEZELERİ AÇIYORUZ, AÇILAN HAMURLARIN ARASINA YAĞ SÜRÜYORUZ VE ÜST ÜSTE DİZİYORUZ. 

İÇ HARCI YAPILIŞI

PATLICANLARI KÜP KÜP KESİP TUZLU SUDA BEKLETİYORUZ. ARDINDAN SOĞANLARI DOĞRUYORUZ VE PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUZ. BİBERLERİ DOĞRUYORUZ VE SOĞANIMIZA EKLİYORUZ. DOMATESLERİ DE DOĞRAYIP TENCEREYE EKLİYORUZ.  PATLICANLARI DA KOYDUKTAN SONRA TUZ VE KARABİBER İLE PİŞİRİYORUZ. 

HAMURU AÇIYORUZ VE MALZEMEYİ İÇİNE KOYUP SARIYORUZ. KESEREK TEPSİYE DİZİYORUZ ÜZERİNE YAĞ DÖKÜP PİŞMESİ İÇİN FIRINA VERİYORUZ.


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması