Programlar

Kaldirik Dolması

Bolu'nun yöresel tatlarından "Kaldirik Dolması" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Malzemeler:

20-25 adet  kaldirik yaprağı (yoksa pazı )

1 su bardağı mısır unu (120 gr)

1 su bardağı beyaz un (140 gr)

1 adet yumurta

1 su bardağı süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 çay kaşığı tuz (4 gr)

1 çay kaşığı kara biber (4 gr)

1 çay kaşığı toz biber (4 gr)

Sosu İçin:

1 çorba kaşığı sıvı yağ (15 gr)

2 adet soğan

100 gr margarin (2 yemek kaşığı)

1 yemek kaşığı salça (30 gr) 

Üzerine:

1 bardak süt (200 ml)

5 bardak su (1 litre)


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası