Programlar

Nevzine

Kayseri'nin yöresele tatlarından Nevzine tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Malzemeleri ;

4 su bardağı un

2 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket eritilmiş margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

250gr dövülmüş ceviz

Yapılışı;

Tüm malzemeleri karıştırıp elimizde ufalıyoruz. Cam kaba elimizle bastırıyoruz. Dilimliyoruz. Her dilimin üzerini yarım cevizle süslüyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra şerbetliyoruz.

Şerbeti

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

Püf noktası

Şerbet şekerlenmesin diye 12 çimdik tuz ekliyoruz.

Tatlımız soğuk şerbetimiz kaynar olacak.,

20 dk şerbetini çekmeli.


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması