Programlar

Nohutlu Dolma

Tokat'ın yöresel tatlarından "Nohutlu Dolma" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER

1 KASE AŞLIK
3 ADET ORTA BOY SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 KÂSE HAŞLANMIŞ NOHUT
4-5 PARÇA KEMİKLİ ET
ASMA YAPRAĞI
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET DEREOTU
1 TUTAM TUZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI REYHAN
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

SOS İÇİN:
YARIM YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ADET SOĞAN
50 GRAM BİZİM YAĞ/// 50 GRAM SIVI YAĞ/// ELLİ GRAM MARGARİN

PÜF NOKTASI: NOHUTLU DOLMANIN SOĞANI BOL OLMALI; DOLMALARI YERLEŞTİRMEDEN ÖNCE TENCERENİN DİBİNE KEMİKLİ ET KOYARSANIZ DOLMANIZ DAHA LEZZETLİ OLUR


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması