Bizim Lezzetlerimiz programında bu hafta Patlıcan Orta yapıldı!
MALZEMELER
1,5 KG KUZU ETİ ÖN KOL (KEMİĞİ ÇIKARILMIŞ)
2 ADET SOĞAN
1 KG PATLICAN
3-4 BİBER
3-4 DOMATES
SALÇA
TUZ
2 KAŞIK YAĞ
2-3 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI
ETİ BÜTÜN OLARAK ERİMİŞ YAĞDA HER İKİ TARAFINI KIZARTIP MÜHÜRLÜYORUZ. ÜZERİNE SICAK SU İLAVE EDİP 1 SAAT PİŞİRİYORUZ. PİŞEN ETİ TENCEREMİZİN ALTINA YERLEŞTİRİP ÜZERİNE ÖNCEDEN DOĞRANMIŞ PATLICANLARI, SOĞANI, BİBERİ DOMATESİ VE SARIMSAĞI İLAVE EDİYORUZ. SUYLA İNCELTİLMİŞ SALÇAYI DÖKÜYORUZ. ETİN SUYUNDAN DA İLAVE EDİP 1 SAAT PİŞİRİYORUZ.