X
X

Ramazan Menüsü için Günün Yemek Tarifleri - 8 Haziran 2017

08.06.2017 Perşembe 15:59 (Güncellendi: 08.06.2017 - 16:12)

Birbirinden lezzetli ve sağlıklı tariflerle Ramazan Menüleri kanald.com.tr'de! Hafif İftar Menüleri, susatmayan Sahur yemekleri, et yemekleri, çorbalar, zeytinyağlılar, şerbetli tatlılar, ev yapımı içeçekler için bu tariflerle ister misafir menüsü ister günlük menüler hazırlayın! Günün yemeği ne olsun? Sizin için derledik.

ARABAŞI ÇORBASI

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı salça
Pul biber
Tuz
2 litre su

Hamur için malzemeler
1 su bardağı un
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı
Tavuklar haşlanır yağı eritip, unu kavurup salçayı ilave edelim. Tavuğun suyunu ve sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim. Bu arada tavuklar didiklenir. Çorbamıza tavukları da ilave edip 10 dk kaynatıyoruz. Hamuru için malzemelerimiz karıştırıp kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ısıttığımız cam tepsiye döküyoruz.

FIRIN AĞZI

Malzemeler
10 tane yeşil biber
5 tane domates
250 gr sarımsak
1.5 kg pirzola
6-7 parça margarin
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmıızı biber

Yapılışı
Tepsinin üzerine yağlı pirzolalar dizilir. Yeşil biberler üzerine doğranır. Halka ya da elma dilimi doğranmış domates ile üzeri kapatılır. Soyulmuş sarımsakları üzerine konur. Tatlı kaşığının ucuyla 6 yada 7 parça margarin konur. Üzerine toz biber , kekik ve tuz serpilir ve fırında 200 derecede pişirilir.

SAC BÖREĞİ

Hamur için malzemeler
Un
Su
Tuz
Yağ

Böreğin içi için malzemeler
Peynir
Patates
Maydanoz

Yapılışı
Un, su, tuz ile hamur yoğrulur. Bezelere ayırdığımız hamuru dinlendiriyoruz. Tek tek açılan yufkaların arasına hazırladığımız iç harçtan koyup sacta veya tavada pişiriyoruz. Pişen böreği sıcakken yağlıyoruz.

HARİRE

Malzemeler
2 su bardağı pekmez
1 kilo süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz yenibahar
1 su bardağı su

Yapılışı
Kaynamış sütümüze pekmezi karıştırarak ekliyoruz. Sütün içinde erittiğimiz nişastaşımızı tenceremizdeki kaynamış sütümüze ilave ediyoruz.yeni bahar ve tarçınımızı ekleyip karıştırıyoruz. En son cevizimi ekleyip biraz pişirdikten sonra sunum kaplarına koyuyoruz.

Afiyet olsun.