X
X

Yıl 1959... Keşanlı Ali Destanı

İstanbul 1959.. Hikayemiz Sineklidağ isimli bir kenarmahallede geçer. Keşanlı Ali anasıyla yaşayan bir delikanlıdır. Çocukluktan sevdalı olduğu Zilha da dayısıyla bir başına yaşar. Zilha da Ali’ye sevdalıdır ama kader onları bir türlü bir araya getirmez.

Ali askerden dönüp Zilha’yı dayısından isteyince, Zilha’nın üçkağıtçı dayısı Çamur İhsan ondan yüklüce bir başlık parası ister. Ali, Zilha’yla birlikte olabilmesi için gerekli olan parayı kazanmanın yollarını arar. Zilha’ya talip olan Sipsi’nin ise Çamur İhsan ile arası iyidir. Sipsi mahalledeki Manyak Cafer, Çakal Rüstem ve Teke Kazım’ın çeteleşmesinin de göbeğinde olan, onlara yakın bir isimdir. Sipsi tarafından planlanıp Manyak Cafer’e yaptırılan cinayet bir şekilde Ali’nin üzerine kalır. Üstelik öldürülen kişi Ali’den asla ödeyemeyeceği miktarda başlık parası isteyen Zilha’nın dayısı Çamur İhsan’dır. Böylece katilin Ali olduğu yönündeki şüpheler güçlenir ve Ali suçsuz yere hapse girer.

Hapisteyken sesini yükseltmedikçe ezildiğini tecrübe eden Ali, insanların etraflarındakileri ezerek saygınlık kazandığını fark eder ve kendisine yapılan haksızlıklara bir son verip yeni bir kişilik kazanır. Ali artık anlı şanlı Keşanlı Ali’dir. Namı hapishaneden mahalleye kadar yürümüştür. Mahalledeki haksızlıklara, zulme karşı bir kahraman arayışında olan halk onun hapishaneden çıkışını beklemektedir. Afla kurtulan Ali’nin mahalleye gelişi herkesin umudu olmuştur. Ali artık eskisi gibi değildir. Karşısında halktan sürekli haraç kesen Çakal Rüstem ile Teke Kazım vardır. Diğer yanda da dayısının katiline sevdalı Zilha’sı. Ali Sineklidağ’da yeni bir düzen kurmaya çalışırken sevdiğini kendine inandırabilecek midir? Eski günlerdeki naif aşkına kavuşabilecek midir?

YAZAN:  HALDUNTANER

MÜZİK:   YALÇIN TURA

YAPIM ŞİRKETİ: D YAPIM

GENEL KOORDİNATÖR: ÖZGEŞEN

DRAMALAR DİREKTÖRÜ : E.AYŞE DURMAZ

YÖNETMEN: ÇAĞAN IRMAK

SENARYO: ÖZEN YULA-ÖZLEM HAVUZLU  

UYGULAYICIYAPIMCI: EMEL SAKARYA AKSOY

ÖZGÜN MÜZİK:ARIA (BORA EBOĞLU,CENGİZ ONURAL,CENK ERDOĞAN,CEYDA PİRALİ)

GÖRÜNTÜYÖNETMENİ VE 2. YÖNETMEN: SELAHATTİN SANCAKLI

SANATYÖNETMENİ: MURAT GÜNEY

DANIŞMANGÖKHAN AKÇURA

PLATO DEKOR UYGULAMA:HAKAN YARKIN

KOSTÜMTASARIM: NESRİN AYAZ

 

OYUNCULAR:

Nejat İşler(Keşanlı Ali), Belçim Bilgin(Zilha), HaleAkınlı(Hasibe), MihribanEr(Şerif Abla), Şamil Kafkas(İzmarit Nuri) , TuğrulTülek(Sipsi Selim), Algı Eke(Fehime), Selin İşcan(Suzan), Ayberk Pekcan(Teke Kazım), Burcu Salihoğlu(Fadime), Beyti Engin(Çakal Rüstem), S.Devrim Yakut(Rukiye), Hülya Gülşen Irmak (Melahat), Semah Tuğsel(Raziye), Ezgi Tombul(Ayfer),Meltem Savcı(Nezahat), Nuri Gökaşan(Hulusi Bey). Hülya Böceklioğlu(İffet Hanım), Ali Rıza Kubilay( Tetik Necmi), Yıldırım Gücük(Şipşak Rasih) Murat Kılıç (Macuncu Rıza),Barış Aydın(Kemal), Kosta Kortidis(Titrek Ekrem) ve Yavuz Sepetçi(Çamur İhsan) ve TurgutTunçalp (Manyak Cafer)