Malzemeler:
300 gr çiğ köftelik dana eti
3 su bardağı ince bulgur
4 adet yumurta
3 adet soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı kuru kişniş
Yapılışı:
3 adet soğan küçük küçük doğranır. 3 su bardağı bulgura 1 yemek kaşığı kuru kişniş eklenir. Küçük küçük doğranan soğanlar diriliğini kaybedene kadar bulgurla yoğrulur. (Su katılmaz, soğanın suyuyla yoğrulur) Soğan ve kişnişle özleşen bulgur ıslatılır ve bütünleşene kadar yoğrulup çiğ köftelik et eklenir. Etle birlikte yaklaşık 20 dakika iyice yoğrularak pişen köfte harcına maydanoz eklenir. Köfte servis tabağına yayılır ( elde sıkılmaz veya yuvarlanmaz) Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. 4 adet yumurta pişirilip köftenin üzerine yerleştirilir.
Accin servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN