X
X

Acem Pilavı

28.05.2014 Çarşamba 11:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Acem Pilavı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 kg kuzu kuşbaşı et
1,5 kg havuç
1 kase pirinç
2 kase kemik suyu
2 soğan
Tuz, karabiber

Üzeri için:
Yarım çorba kaşığı tereyağı
100 gr iç Antep fıstığı

Havuç turşusu için;
5 havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Kuşbaşı etler haşlanıp kenara alınır. Ilık su ve tuzla ıslanmış pirinç nişastası gidene kadar yıkanır. Pilav tenceresine alınan pirinç tereyağında hafifçe kavrulur. Üzerine rendelenmiş havuç eklenip karıştırılır. Üzerine su eklenip pişirilir. Pilav demlendikten sonra daha önceden haşlanmış etlerle servis yapılır. Havuç turşusu için; havuçlar rendenin en ince tarafıyla rendelenir, sarımsaklar ezilip içine katılır. Tuz ve bol su eklenerek karıştırılır. Üzerinde sumak ekşisi ve bol naneyle servis edilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI