MALZEMELER:
1 kg kuzu kuşbaşı et
1,5 kg havuç
1 kase pirinç
2 kase kemik suyu
2 soğan
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Yarım çorba kaşığı tereyağı
100 gr iç Antep fıstığı
Havuç turşusu için;
5 havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kuşbaşı etler haşlanıp kenara alınır. Ilık su ve tuzla ıslanmış pirinç nişastası gidene kadar yıkanır. Pilav tenceresine alınan pirinç tereyağında hafifçe kavrulur. Üzerine rendelenmiş havuç eklenip karıştırılır. Üzerine su eklenip pişirilir. Pilav demlendikten sonra daha önceden haşlanmış etlerle servis yapılır. Havuç turşusu için; havuçlar rendenin en ince tarafıyla rendelenir, sarımsaklar ezilip içine katılır. Tuz ve bol su eklenerek karıştırılır. Üzerinde sumak ekşisi ve bol naneyle servis edilir.