Malzemeler:
6 – 7 adet kuzu incik
2 kase pirinç
2 kase et suyu
400 gr kabuğu soyulmuş badem
7 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuzu incikler düdüklü tencereye alınır ve kapağı kapatılmadan kaynatılır. Kaynayan kuzu inciklerin köpüğü alınır, içine 5- 6 tatlı kaşığı tuz eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak 35 – 40 dakika pişirilir. Havuçların kabuğu soyulup kısa ve ince şeritler halinde kesilir. Kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağı eklenir. Soğanlar ve havuçlar eklenir ve ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır. 1 tatlı kaşığı karabiber eklendikten sonra ocağın altı kapatılır. 2-3 kaşık da pilavın üzerini süslemek için ayrı bir tabağa ayrılır.Pirinçler tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ayrı bir tavada kabukları soyulmuş bademler kavrulur. Kuzu incikler pişince suyundan 2 kase pilav için ayrılır. Suda ıslatılan pirinçler iyice yıkanır. Pilav tenresinde kavrulan soğan ve havucun üzerine eklenir. 2 kase et suyu ve 1 kase normal su ile suyunu çekene kadar pişirilir.İncik etleri tencereden alınarak didilir. Pişen pilav geniş bir servis tabağına alınır. Kavrulmuş bademler kenarlarına bezenir. Bademlerin iç kısmına da ayrılan havuçlu harç döşenir. Pilavın orta kısmına incik etleri konur.
Acem Pilavı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN