Malzemeler:
1 kilo iskorpit balığı,
5 adet mantar,
3 adet biber,
4 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı tereyağ,
Zeytinyağ,
3,5 çorba kaşığı un,
2 adet havuç,
3 yaprak defne yaprağı,
Yarım limon suyu,
Dereotu,
Tane karabiber
Yapılışı:
Önceden temizlenmiş iskorpit balıkları derin bir tencere içine konulur. Bir tutam tuz ilave ettikten sonra üzerine çıkacak kadar su ilave edilerek kaynatılır. Yıkanmış 5 adet mantar kabuklarından soyulur. Çekirdekleri alınan 3 adet biber ortadan ikiye kesilir. 4 diş sarımsak soyularak ince ince dilimlenir. 1 çorba kaşığı tereyağ tencerede eritilir. Tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edilir. Üzerine ince kıyılmış biber, sarımsak ve mantarlar dökülerek sotelenir. Haşlanan iskorpit balıkları kılçıklarından temizlenir. 3,5 çorba kaşığı un sotelenmiş sebzelere katılarak kavrulur. Üzerine bir tutam tuz atılır. Tüm bu malzemelerin üzerine balığın suyu dökülür. Rendelenen havuçların kararmaması için sonradan atılır. Ardından 3 adet defne yaprağı eklenir. Ancak defne yapraklarının servis edilmeden mutlaka çıkarılması gerekir. Kılçıklarından iyice temizlenen iskorpit balıkları hazırlanan çorbanın içine atılır. Malzemelerin dibinin tutmaması için sık karıştırmak gerekir. Çorba kaynamaya başlayınca, ocaktan alınır. İçine yarım limon suyu sıkılır. Bir tutam dereotu doğrandıktan sonra 3 tane karabiber atılır. İskorpit çorbamız servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN