Malzemeler:
Hamurları için;
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ağzı yumuk harcı için;
200 gr. kuzu kıyma
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı (bulunabiliyorsa urfa yağı)
Ağzı açık harcı için;
200 gr kuzu kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un 2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Ağzı açık;
Kıymaya pul biber, yenibahar, karabiber, salça ve kıyılan soğan eklenir, yoğrulur.
Un,su, yoğurt ve zeytinyağından yoğrulan hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Bir çaydanlık kapağı ya da kesme kalıbıyla düzgün yuvarlaklar çıkarılır. Hamurların ortasına ceviz büyüklüğünde alınan kıyma yayılır. Hamurun kenarları tırnak tırnak kıvrılır. Isınmaya başlayan sıvı yağa ilk önce kıymalı yüzü gelecek şekilde atılarak kızartılır. Arada ters yüz edilir. Kızaran ağzı açıklar kağıt havluya alınır, ardından yayvan bir tabağa dizilerek servis edilir.
Ağzı yumuk;
Ağzı açık için un,su, yoğurt ve zeytinyağından yoğrulan hamurun aynısı kullanılır. Hamurdan bir çaydanlık kapağı ya da kesme kalıbıyla düzgün yuvarlaklar çıkarılır. Kuzu kıyma bir tavada yağsız kavrulur, üstüne karabiber serpilir. Pişmeye yakın üzerine ceviz içi eklenir. Son olarak tereyağı ya da bulunabiliyorsa urfa yağı eklenir. Soğumaya bırakılan kıymalı harç yuvarlak hamurların ortasına yerleştirilir. Hamurlar, harç içlerinde kalacak şekilde bohça haline getirilir ve büzülerek kapatılır. Sıvı yağ dökülmüş bir tencerede kızartılır. Ağzı yumuk hazırdır.