X
X

Ahi Pilavı tarifi

31.10.2012 Çarşamba 17:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırşehir'in yöresel tatlarından Ahi Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

100 gr. tereyağı
5  adet biber
2 adet domates
1 adet patlıcan
4 kase tavuk suyu
2 kase bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yufka ekmeği
 
Yapılışı:
Tereyağı bir tencerede eritilir ve doğranan biberler tereyağında kavrulmaya bırakılır . Patlıcanlar alacalı soyulur, ortadan kesilir ve yarım ay şeklinde  ince ince doğranarak   tencereye koyulur. Pilav içeriğinin  salçası da eklenir. Tencereye bulgurlar da dökülür ve karıştırılır.  Domatesler soyulur ve yemeklik doğranarak tencereye dökülür. Son alarak pilava lezzet verecek tavuk suyu ilave edilir. Tuzu ve baharatları da eklenen pilav pişmeye bırakılır. Pilav hafif sulu kalmalıdır. Büyükçe bir tepsiye yufka ekmekleri serilir ve pişen pilav ekmeklerin üzerine dökülerek servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI