Malzemeler:
4 adet tavuk göğüs
8 orta boy patates
1 büyük boy kırmızı soğan
1 adet domates
1 adet kabak
1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pesto sos
1 tutam maydanoz
Yapılışı:
Tavuk göğüs etleri yıkanır. İri parçalara kesilip düdüklüde haşlanır.
Kabukları soyulan patatesler halka halka dilimlenip fırın tepsisine dizilir. 1 adet kabak da dilimlenip patateslerin üzerine yerleştirilir. Kırmızı soğan halka halka doğranır ve kabakların üzerine koyulur. Siyah zeytin dilimleri serpilir. 1 adet domates de halka halka doğranıp yerleştirilir. Arzuya göre 5-6 adet çeri domates de koyulabilir. Haşlanmış tavuk etleri de en üste yerleştirilir. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı pesto sos karıştırılıp yemeğin üzerine gezdirilir. 1 tutam kıyılmış maydanoz serpilir. Üzeri folyo vb. kaplanmadan 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Akdeniz Usulü Közlenmiş Sebzeli Tavuk servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN