X
X

Alaca Çorba Tarifi

20.12.2013 Cuma 17:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Alaca Çorba tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı dövme
1 su bardağı nohut
1 su bardağı siyah mercimek
2 büyük soğan
1,5 çorba kaşığı salça
2-3 ilikli kemik
Tuz
6 acı kuru dolmalık biber 

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tarhun otu
2 çorba kaşığı tereyağı 

Yapılışı:
Dövme ve nohut geceden ıslanır. Islanan dövme ve nohut düdüklü tencerede 30 dakika pişirilir. Daha sonra mercimek yıkanıp ilave edilir. Soğanlar yarım halka doğranıp salça ile birlikte tencereye eklenir ve pişmeye bırakılır. Çorbanın pişmesine yakın kuruluk acı biberler isteğe bağlı olarak parçalanarak, ıslatılıp doğranarak ya da bütün olarak çorbaya eklenir. Çorba demini tutunca tereyağı eritilip tarhun otu yakılır ve çorbaya eklenir. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI