X
X

Alaçatı Kurabiyesi tarifi

24.04.2013 Çarşamba 10:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Alaçatı Kurabiyesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 kase fındık
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı damla sakızı
Üzeri için:
1 kase pudra şekeri
 
Yapılışı:
1 kase çekilmiş fındık, 250 gram tereyağı, 1 çay kaşığı damla sakızı ve 4 yemek kaşığı pudra şekeri ile yoğurulur. Üç su bardağı un ekleyerek hamur yoğurmaya devam edilir. İstenen kıvama gelen hamur dinlenmesi için dolaba koyulur. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp tepsiye dizilir ve fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.
 
Alaçatı kurabiyesi sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI