CANLI YAYIN
Malzemeler:
3 adet patlıcan
500 gr kuzu kıyma
7 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı
3 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
YAPILIŞI:
3 adet kemer patlıcan közlenip, soyulur. 500 gr. kıyma kavrulur. 3 diş sarımsak ayıklanarak dövülür. Kavrulan kıymaya tuz, pul biber ve karabiber eklenir. Soyulan patlıcanlar bıçak yardımıyla incecik kıyılır ve tavaya alınarak tereyağında kısa süre kavrulur. Kavrulan patlıcanlara kesilmemesi için azar azar süzme yoğurt ve son olarak dövülen sarımsaklar eklenir. Pişen patlıcanlar servis tabağına alınır, üzerine kavrulan kıyma eklenir ve isteğe göre domates ve maydanozla süslenebilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN