Malzemeler:
150 gr kıyma
2 demet ıspanak
1 adet soğan
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Kıyma kendi yağında rengi dönene kadar kavrulur. 1 adet soğan ve ıspanaklar ince ince kıyılır. Ispanak ve soğan birleştirilir ve üzerine pulbiber, karabiber ve tuz serpilir. Kavrulan kıyma ve ıspanak harmanlanır. Hamuru için; Unun üzerine tuz atılır ve azar azar su ile birlikte topralanana kadar yoğrulur. Hamur 6 eşit bezeye ayrılır. Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. İlk yufka tavada biraz sıvı yağ gezdirilerek kızartılır. Üzerine ıspanaklı kıymalı içi yerleştilirilip ikinci yukfa serilir ve alt üst edilip kızartma işlemine devam edilir. Kalan yufkalalrda aynı şekilde araları içle kaplanarak üst üste serildikçe alt üst yapılarak kızartılır. Pişen börek üçgen dilimlere ayrılır.
Altüst Böreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN