Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
½ su bardağı ceviz
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 yumurta
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 kase yoğurt
Aldığı kadar un
Yapılışı:
2 su bardağı yeşil mercimek haşlanıp süzülür. Makarna hamuru için unun üzerine 1 yumurta kırılır, 1 tutam tuz serpilir. Hamur toparlanana kadar yoğrulup 2 bezeye ayrılır. İki beze de açılıp sacın üzerinde ya da yağsız tavada kurutulur ve ince uzun kesilir. Hamurun bir kısmı da salatanın üzerini süslemede kullanılmak üzere küp küp kesilir. Kaynayan suya sıvı yağ ve tuz katılıp ince uzun kesilen makarnalar haşlanır. Haşlanan makarnalar süzülür ve yeşil mercimekle karıştırılır. Taze soğan ve maydanoz doğranır, yarım bardak cevizle birlikte salataya eklenir. Üzerine zeytinyağı gezdirilen salataya, arzuya göre tuz, karabiber ve pul biber serpilir. Salata güzelce harmanlanıp servis tepsisine alınır. Üzerine yoğurt dökülür. Küp küp kesilen hamurlar sıvı yağda kızartılıp salatanın üzeri süslenir.
Amasya Salatası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN