Malzemeler:
2 su bardağı yarma,
1 su bardağı esmer bulgur,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı kuru reyhan,
Yarım tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı biber salçası,
600 gram çiğköftelik kıyma
İç harç için:
Yarım kg az yağlı dana kıyma,
2-3 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz, 2 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Karabiber, tuz, pul biber, kimyon,
Maydanoz
Sos için: Yarım su bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı domates salçası,
5-6 diş sarımsak,
2 su bardağı haşlanmış nohut,
Kuru nane
Yapılışı:
Yarma ile esmer bulgur sıcak su ile ıslanır. Şişen karışıma biber salçası ve yumurta eklenip 10 dakika kadar yoğurulur. Et eklenip tekrar yarım saat kadar yoğurulur. Dinlendirilir. İç harç için kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine tereyağı ve rondodan geçirilen soğan eklenip 5-6 dakika kavrulur. Salça, baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp açılır. İçleri doldurulup yuvarlanarak kapatılarak analar hazırlanır. Dış harç hamurundan içi boş misket köfteler yuvarlanır. Sos için tencereye sıvıyağ ve salça alınıp kavrulur. Êzilmiş sarımsaklar ve sıcak su eklenip kaynatılır. Kaynayınca nohutlar eklenip 10 dakika kaynatılır. Kızlar eklenip 10 dakika kaynatılır. Analar eklenip 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra üzerine kuru nane serpilir.