Malzemeler:
300 gr kuzu kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam karabiber
3 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı nane
1 limon
Yapılışı:
2 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Kıyma eklenip kavrulur . 1 yeek kaşığı biber salçası ve arzuya göre tuz eklenir. bir tutam da karabiber serpilip soğumaya bırakılır.
Köftesi için; bulgur, irmik ve un yoğurma tepsisine alınır ve üzerine 1 yumurta kırılır. Azar azar sıcak su dökülerek birbirini tutana kadar yoğrulur. Yarım yemek kaşığı biber salçası eklenip biraz daha özleştirilir.
Yemeğimizin salçalı suyu için; 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan biraz sıvı yağ ile kavrulur. 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 bardak su ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut ilave edilir. 1 tutam karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 limonun suyu konulur. Biraz daha su eklenerek kaynamaya bırakılır. Analı kızlı’nın kızları için misket büyüklüğünde köfte topları yapılır. Anaları için de; köftelerin içi açılır ve kıyma ile doldurulup kapatılır. Köfteler kaynayan salçalı suda pişirilir.
Analı Kızlı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN