X
X

Ankara Tavası tarifi

16.05.2013 Perşembe 10:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Ankara Tavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı bezelye
1 adet soğan
4 adet patates
5 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet havuç
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:
3 adet yumurta
1 kase yoğurt
1½  su bardağı un

Şehriye pilavı için:
3 su bardağı arpa şehriye
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
¼ çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Bir kilo kuşbaşı et tereyağı ile kavurulup suyunu salıp çekmesi sağlanır.Dört patates,  soyulup  kalınca doğranıp kızartılır. Beş sivri biber, 2 havuç, 4 diş sarımsak ve 1 soğan doğranır, pişen etlerle buluşturulur. Kızaran patatesler tepsiye alınır ve üzerine haşlanmış bezelye dökülür. Kavrulan et ve biberlere doğranan 2 domates eklenip, karabiber ve tuz serpilir. Bir tatlı kaşığı pul biber eklenip malzemeler karıştırılarak pişirilir. Patates ve bezelyelerin üzerine kavrulan et ve sebzeler dökülür ve karıştırılır. Üç yumurta bir kase yoğurda kırılır ve un eklenerek çırpılır. Hazırlanan terbiye tepsideki yemeğimizin üzerine dökülür ve fırında pişirilmeye başlanır. Bir soğan kıyılır ve tereyağında kavurulur. Üzerine arpa şehriye eklenerek kavurulmaya devam edilir. Biraz daha şehriye eklenip sıcak su koyularak pilav pişirilir. Pişen Ankara tava fırından çıkartılır. Demlenen şehriye pilavı servis tabağına alınır üzerine tepsideki malzemeler koyulur.

Ankara tava sunuma hazırdır…

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI