Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg. un
½ kg. tereyağı
2 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
½ kg. şeker
1 kase ceviz
1 kase buğday
2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı rezene
1 çay bardağı mısırözü yağı
3 adet mahlep
Çörek otu
Susam
Yapılışı:
Yoğurma kasesine iki yemek kaşığı kuru maya ve tuz da serpildikten sonra su ilave edilerek yoğurmaya başlanır. Azar azar ilave edilen suyla yumuşak kıvama gelen hamur cam bir kaseye koyulur ve üzeri kapatılır.
Ketenin harcı için ceviz ve şekerin ardından buğday da çıkarılır. Önceden haşlanan buğday bir kilo şekerle iyice karıştırılarak kavrulur. Bir tabağa cevizler doğranır. 2 çay kaşığı tarçın eklenen kete içine
1 kase ceviz içi eklenir.
Bakır bir tavada yarım kilo tereyağı eritilir. Bir tutam rezene ve mahlep havanda dövülür. Eriyen tereyağı bir kaseye alınır. Erimiş tereyağının üzerine 1 çay bardağı da mısır özü yağı eklenir. Hamur cam bir masada yağlanır. Yağın ardından dövülmüş mahlep ve rezene, susam ve çörek otu serpilen hamur açılır. Hamuru yarım ay şeklinde katlayarak üzeri aynı şekilde yeniden çeşnilenir. Yeniden yağlanan hamur açılarak karşılıklı iki kenarından tekrar katlanır. Yağla birlikte katlaya katlaya kıvamlanan hamur son olarak bir oklava boyu açılarak bükülür. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparılır ve yuvarlanır. Bezeler açılırken, diğer yandan fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Harcı koyulan bezeler irice poğaçalar halinde kapanarak tepsiye dizilir. Fırın 175 derecede ısıtılır. Son olarak ketelerin üzerini çıtırlaştıracak yağı sürülür ve susamları serpilir. Tepsi fırına verilir. Kızardıktan sonra Antakya ketesi hazırdır.