CANLI YAYIN
Malzemeler:
250 gr un
250 gr irmik
250 gr çekilmiş antep fıstığı
5 Yemek kaşığı toz şeker
4 Yemek kaşığı pudra şekeri
2 Yemek kaşığı yoğurt
200 gr tereyağı
Çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
Yapılışı:
200 gr tereyağı derin bir kaba alınır. Üzerine 4 kaşık pudra şekeri, 5 kaşık toz şeker kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı yoğurt eklenip yoğrulur. 250 gr un ve 250 gr irmik eklenir ve yoğurmaya devam edilir. 250 gr toz antep fıstığı eklenir ve hamur yemyeşil bir hal alana kadar yoğrulur. Parmak şeklinde rulolar elde edilir ve fırın tepsisine dizilir. 120 derecede arasıra kapağı açılarak pişirilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN