X
X

Antep Fıstıklı Tatlı

16.05.2014 Cuma 10:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Antep Fıstıklı Tatlı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
7 fincan toz antep fıstığı
7 yumurta
2 fincan un
1 paket kabartma tozu
50 gram tereyağı

Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

YAPILIŞI:
Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır. Yumurta sarıları toz fıstık, un ve kabartma tozu ile mikserle çırpılır. Yumurta akları temiz ve kuru cam ya da porselen bir kaseye alınıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır. Yumurta akları diğer malzemeye yavaşça karıştırılarak eklenir. Tereyağı eklenen fırın tepsisi fırına verilip ısıtılır. Isındıktan sonra tatlı karışımı fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Şerbet için su, şeker ve limon bir tencereye alınıp kaynatılır. Fırından çıkartılan tatlı sıcakken üzerine sıcak şerbet gezdirilir. Tatlı şerbeti çektikten sonra kaymakla servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI