X
X

Armut Tatlısı tarifi

13.11.2012 Salı 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sinop'un yöresel tatlarından Armut Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

2 kg. armut
6 büyük kaşık toz şeker
½ bardak armut suyu
 
Üstü için:
Kaymak
Fıstık içi
Taze nane
 
Yapılışı:
Orta boy armutlar bir sebze oyacağıyla dibinden oyulur. Armutların  içi  alınırken sapları bırakılır. Pişirmek için tencereye sıcak su koyulur armutlar şekerle pişirilir. Armudun pişme suyundan bir bardağı ayrılır. Armutlar diplerinden cevizle doldurularak tepsiye oturtulur ve üzerlerine şeker serpilir. Ayırılan armut suyu da tepsiye dökülür ve fırına verilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI