X
X

Aşur tarifi

09.01.2012 Pazartesi 10:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Aşur'un tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram ıslatılmış buğday,
500 gram koyunun gerdan eti ,
3 adet soğan,
3 yemek kaşığı acı biber salçası,
3 tatlı kaşığı kimyon,
3 tatlı kaşığı tuz,
Ceviz,
2 yemek kaşığı tereyağ
 
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ,
Sıvıyağ,
3 yemek kaşığı kimyon 
 
YAPILIŞI:
500 gram buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır. Düdüklü tencerenin içine önceden ıslatılmış buğday ve 500 gram gerdan eti konulur (Ölçü mutlaka birebir olmalı). Tencerenin içine 3 adet soğan iri iri doğranır. Ardından 3 yemek kaşığı acı biber salçası ilave edilir. 3 tatlı kaşığı kimyon ve 3 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra tencerenin ağzı kapatılır. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir. 2 yemek kaşığı tereyağı bir tavada eritilir. Düdüklü tencerede pişen aşurun içine, eritilen tereyağ dökülür. Tokmakla, tencere içinde etler tel tel olana kadar dövülür. Dövülen aşur geniş bir tepsi içine konulur. Başka bir kap içinde 2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ eritilir. (sıvıyağ, tereyağın donmamasını sağlar). 3 tatlı kaşığı kimyon ilave edilerek yağın içinde yakılır. Kızdırılmış yağ, tepsi içine sıcak olarak dökülür. Son olarak iri parçalanmış cevizler tepsinin üzerine dökülür. Aşurumuz servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN 

MUTFAĞIM VİDEOLARI